Wednesday, July 29, 2009

Test Drive-Pajero GDi V6

Agak sibuk sikit aku sepanjang minggu lepas. Lama dah rasanya tak update blog aku ni. So kali ni aku nak cerita pasal kereta. Lebih tepat lagi 4x4. Member aku sorang ni baru beli Pajero...Baru beli, bukan beli baru. Aku antara tukang test drive sebelum nak beli ni.. Memula aku nak cerita pasal harga dulu...Peh!! berbaloi baloi ni...Model import tu..kalau masa baru dulu harganya lebih RM200 ribu tu. Ni dapat RM45 ribu je. Kondisen masih elok. Tengok le sendiri gambar2 ni...
Dashboard...ada airbeg.
Enjin Turbo Diesal
Masih cantik lagi...
Setelah dipandu uji maka kesimpulannya, aku memang puas hati. Enjin masih ok lagi. Suspension pun buleh lagi dipakai. Konar masih sedap. tak de rasa berbuai2. Aku biasa pakai Pajero(Kompeni punya). Biasanya kalau koner tak stabil. Maklum le tinggi. Tapi yg ni memang stabil. Cuma pickup kurang sikit. Walaupun berenjin Turbo Diesal. Setakat lari 120km/j masih rasa ok. Tak banyak gegaran.

Maka dengan harga yg ditawarkan tu..memang berbaloi baloi. Tu pun dah ada Mamat kaki 4x4 yg dah offer nak beli dgn harga yg lagi tinggi. Setakat nak jual balik RM60 ribu tu senang2 je buleh jual.
Ada sunroof lagi...
Dah nampak langit..

Cermin belakang gelap...JPJ sangkut ni...

9 comments:

berteromber said...

laa..ingat ko yg nak beli..huhu

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

salam..
okay lah tuh...mmg berbaloi baloi...kawan mya pon ade gak beli baru kete.. honda civic 2.0 kan...erm..harga baru adelah cecah 150 - 160k kot...mya tak tau la harga bape..tp die dapat 70k jer...kan berbaloi baloi gak :D

SkiD said...

Berteromber...
Aku???...malas nak berhutang lagi..Tapi bab2 test drive ni memang kegemaran aku..

Mya...
Tu le, kekadang ada rezeki...kekadang tak kena..

Abang Ben said...

Gua nak cari MPV. Lepas ni lu rebiu MPV pulak eh...

Portdy said...

gerek juga pajero ni....40k....
kuat minum tak macam ni bro?

Portdy said...
This comment has been removed by the author.
SkiD said...

Abg Ben...
Nanti aku kasi review MPV pulak...macam2 ada ni...

Portdy...
Pajero ni pakai diesal...buleh le tahan. RM10 dapat le 60km je...Kalau jalan jem tak dapat le..Roadtax RM1000 setahun...

eddie dewanaga said...

cermin gelap kalau brg luar takpe kot... atau JPJ dah 'straight' balik??

selalu org akan bilang, ini gelap dari kilang, bukan pasang sendiri...

4x4 ni memang ramai suka. Offroad rules!!

matakucing said...

angkat 1 la bro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...