Monday, June 29, 2009

Tokyo Blade

Tokyo Blade?...pernah dengar ke?...Pada yang tau okle..pada yang tak tau...band ni tak de kena-mengena dengan Jepun. Agak popular le awal2 80an dulu. Ni antara band2 yg popular di-era NWOBHM. Lagu2 diaorang selalu ada dlm playlist kompilasi Kerrang dalam keset Apache. Aku malas nak cerita pasal band ni..boleh baca kat sini je..

Aku mula kenal lagu2 diaorang bila aku dengar lagu If Heaven Is Hell..dalam kompilasi Kerrang. Cuma masa tu tak de jual album penuh. So cuma dapat dengar beberapa lagu je le dari album ni. Album ni original keluar tahun 1983. Masa tu memang genre rock cam ni memang tengah memuncak. Keset Apache memang le antara pengaruh kuat mempopular band2 cam ni masa tu.

So layan le lagu If Heaven Is Hell ni...yang aku sendiri pun lama dah tak dengar...

7 comments:

ROKATUA said...

Haha. If Heaven Is Hell. That's it!

Walaupon lambat, sama, ah kita dengar kaset nih dedulu. \m/

deaf_angel said...

ada lagi kot band ni..

berteromber said...

pergh...ni pun favourite dulu2..
kompilasi kerrang versi apache tu memang banyak arr kenalkan band2 NWOBHM..

SkiD said...

Rokatua..
Tu la...sayang keset2 tu dah tak de dalam simpanan. Kalau tak buleh tunjuk bebudak sekarang.

Deaf...
Aku tak pasti le ujud lagi ke tidak...

Berteromber...
Aku pun dah tak ingat nama2 band tu...ingat sesikit je..lagu pun dah lupa.

Abang Ben said...

cover album dia best. Lama nak cari tapi tak kesampaian. Banyak lain priority.

eddie dewanaga said...

dah lupus dah band ni kan..?

Portdy said...

arghhhh! apasal gua tak tau band ni?

NWOHM punya era eh? kena cekitout lah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...