Friday, June 19, 2009

Yang Mana Satu...Idaman Kalbu...

Kedai Welly Batu Caves

Hari ni aku lalu depan kedai Welly, pasal nak tegangkan rantai 'superbike' aku...hehehe...superbike??? Aku pegi belakang kedai Welly, motor aku tak layak servis kat sini. Buat gelak dek orang je...Aku nampak banyak le model2 baru yg sampai. Peh! pening nak pilih. Tapi apa pun aku memang minat model ZX-6R. Dah follow dari tahun 2006 lagi model ni...tiap2 tahun berubah. Dari ekzos kat bawah, sampai naik bawah tempat duduk...pas tu turun bawah balik. Model 2009 ni nampak lebih sporty!!



Ni le ZX-6R model 2009

Tapi apakan daya..setakat hari ni aku hanya mampu berangan je. Modal tak cukup untuk aku sambar satu. Aku minat dgn superbike ni dah lama dah. Dari era 80an lagi. Dulu aku cukup giler dgn Yamaha YPVS. Mat motor panggil Y-pang!! Kalau kepada yg tak tau...motor ni le yg Zek pakai masa ngorat Azura dulu..Dlm filem Azura laa..! Tapi pada masa tu..aku pakai RX-s je...dapat convert jadi RX-Z pun dah berbaloi. Dulu org tak panggil mat rempit. Pasal kite org tak le seganas mat rempit sekarang ni. Dulu kitaorang cuma lepak2 kat DayaBumi je...Paling2 nakal pun wheelie depan Pejabat Pos Besar tu je..pas tu lap kat roundabout depan tu...tengok cecah telinga tak masa peng tu! Lagi satu pot kat Dataran...pas tu konvoi ke Doraisamy...makan nasi lemak malam minggu. Tapi tu semua dah tinggal kenangan je. Teringin rasa nak balik zaman tu... Best oii...
Berbalik citer superbike yg aku minat giler ni.. Ingatkan bila dah habis hutang kereta, buleh le kumpul2 sikit duit buat downpayment. Hampeh...tah kemana habis duit aku. Lagi pun wife aku tak berapa kasi le aku pakai superbike ni..yg terutamanya pasal nak berhutang tu.. Abis tu nak beli cash, mana mampu...hehehe! So.. mimpi je la aku. Mana le tau ada rezeki tersepak. Jalan2 tersepak duit seguni ke... buleh le aku sambar ZX-6R idaman kalbu ni...

Exhausts Yoshimura...
Tiap2 hari lalu depan Welly...asyik jeling2 je...jeling2 manja lak tu...melihatkan idaman kalbu ku kat dalam showroom tu...Bukan jeling kat awek salegirl tu, jeling kat motor la...hahaha! Kalau dapat, first sekali akan ku tukar ekzos mu...pakai Yoshimura..baru bederum bergegar jalan..
hehehe!..syok berangan ni..pasal tak kena duit. Tapi tak pe la...Sabau ye Skid..nanti ada rezeki ada laa... Sebelum tiba waku itu.. bawak LC aku sekarang ni pun rasa macam superbike dah!


Awek pun buleh pakai superbike..kenapa aku tidak?..ZX-6R model 2008



10 comments:

Portdy said...

bro skidrow,

dulu kan ada satu majalah Roda-roda nama dia, dari situ lah gua kenal sikit sebanyak pasal motor ni...masa tu fevert superbike gua BMW K1,

personally gua tak berapa admire superbike, gua lebih prefer Easyrider ala Harley Davidson , sesuai ngan perut yang memboroi ni hahahah...

hai, dapat pakai Virago pun dah cukup manis kot hehehe...(sambil menjeling2 manja pada Modenas Kriss gua ...)

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

helo...Skid..
Mya takmo ni sumer...Mya maw kete :) [ G.A.L.L.A.R.D.O ]

SkiD said...

Portdy...
aha..dulu memang aku tak miss majalah roda-roda ni. Siap masuk kelab lagi.

Mya...
wahh...besar selera awek ni..hehehe.. tak pe, manale tau..durian jatuh ke riba..eh eh! bulan le..

Abang Ben said...

baik2 berangan jangan sampai masuk longkang!

berteromber said...

aku kapcai pancit pun dah berbulan tak settle..nak bukak tayar malas...nak menolak ke kedai lagi la...

SkiD said...

Abg Ben...
Longkang tak pe lagi, jangan moonsun drain..huhuhu!

Berteromber...
Bagi aku je la kapcai ko tu..aku nak simpan kat pintu Muzium...eh pakai gi pasar ok gak lagi tu...

eddie dewanaga said...

hehehe... lain org lain minatnya kan... kawan2 brader kecik gua byk yg pakai easyrider mcm vulcan dan fatboy... ada juga brader besar gua yg guna shadow masa ikut kembara mahkota dulu...

ada sorang awek posmen jb(posnita) yg guna virago. member gua tu... dia tu tomboy.

budak2 moto besar ni konvoi, gua suka bila atas highway... berdedai dedai...!!!

Muda said...

bro...motor yang lu nimat rasanya tak berapa sesuai ngam lu sebab...1.motor besar poket lu tak berapa besar 2. kalau motor tumbang lu tak larat nak angkat kot...ana saja gurau bro jangan ambil hati pulak...bila lagi nak gi Welly ana pun nak ikut juga..

SkiD said...

Muda..
amboi..!! Sodapnyo ekau ngato den!!
yo la tu...hehehe!

deaf_angel said...

smoga impian menjadi kenyataan bro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...