Friday, August 14, 2009

Kesihatan dan Aku

Semenjak seminggu kebelakangan ni aku tak berapa sihat. MC dah berapa hari dah..Ubat dah sebakul dah. Tapi tak berapa nak sihat lagi. Boleh le masuk opis. Tapi kat opis lagi teruk keadaan aku. Baik aku duduk rumah, segar sikit. Masuk je opis terasa badan lain macam je. Dengan kerja2 yg dah tertangguh..tak siap. Orang kejar sana sini. Makin teruk le rasa sakit badan aku.

Cuaca pun tak berapa elok je kebelakangan ni. Jerebu!! Dengan wabak H1N1 lagi...apa nak jadi. Pas tu pulak dengar berita, ramai le kenalan2 yg baru meninggal dunia. Alahai..yang nampak sihat pun buleh pergi...ni kan aku yg terasa tak berapa sihat ni... Moga2 Allah panjangkan le usia aku untuk merasa nikmat Ramadhan tahun ini. Bila dekat Ramadhan itu le antara doa yg Ustaz aku sarankan. Moga2 buleh kita melipat gandakan lagi amalan. Life so shot. So bulan apakah yang amalan kite digandakan? Dah tentu Ramadhan. So moga2 panjang usia, sama2 le kita laluinya dengan keberkatanNya.

5 comments:

matakucing said...

sekarang memang musim wabak penyakit..kena berhati2..hope ko cepat sembuh bro

eddie dewanaga said...

semoga kita, kawan2 kita dan famili2 kita semua di lindungi Yang Maha Agung... amin.

deaf_angel said...

fren, pastikan cukup rehat dan tidur buat beberapa hari ni. Insyallah speedy recovery nanti.


zaman skarang ni, ajal maut ni semua dah takde pattern dah, anytime anywhere anybody

Takilala said...

semoga cepat sembuh.

Portdy said...

take care bro!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...