Monday, November 29, 2010

Genting-Kota Keriangan

Minggu lepas sempat jugak le aku bawak keluarga bercuti ke Genting Highland. Tak jauh dari rumah aku...Perjalanan dalam 45 minit aje kalau cuaca baik. Tapi masa aku pergi cuaca tengah hujan lebat. Tak nampak apa2...Pas tu Genting Skyway pulak tak beroperasi. Kena le aku drive terus ke puncak. Meraba2 dan merangkak2 nak cari pintu masuk parking First World. Kabus punya la tebal. Nasib baik parking masih banyak kosong. Boleh parking depan lobby lif. Tak le seksa nak pikul beg. Kalau naik Cable car dah tentu teruk mengheret beg sampai ke lobby hotel.

Room with a view...hahaha!! apa la dapat bilik tak de view. Tapi boleh skodeng orang sebelah. Syyyyh..jangan cerita kat sapa2!! hehehe! Oklah aku malas nak bercerita. Tengok je la gambo2 yg aku post ni... Untuk pengetahuan, kesemua gambar diambil oleh kamerawomen aka anak aku. Dengan Canon 500D dan Ultra Wide angle Tokina 11-16mm.

Self-potrait...ni le jurugambarnya...!!

Makanan kat sini berganda2 mahalnya....



Pintu masuk Snow World. Dulu boleh bawak kamera masuk dalam main salji...sekarang tak boleh lagi...diaorang pulak nak jual gambo...mahal pulak tu.. Gambo pun tak le best sangat.
Antara permainan Outdoor yg meruntun jiwa...Aku tak sempat test pasal kena jaga anak.


Dapat naik gajah je laaa...layan hero aku yg kecik tu...

Hero aku berejam main kat sini...Tak dapat langsung aku nak main yg hardcore punya permainan...
Datang sini main glongsor je...Tak rock betul le hero aku ni...


Nasib baik cuaca hari tu ok..kalau tak, tak dapat le nak main kat Outdoor.



Teringin nak naik bendaalah ni.... Tapi ramai sangat pulak yg beratur. Alasan, yg sebenarnya tak berapa berani... bukan takut tau!!




Sekian la sahaja percutian 3 hari 2 malam di Genting. Lepas ni nak bercuti lagi. Tak tau lagi nak gi mana... Gi dekat2 je dah la.... Jimat sikit.
ps: ok tak gambo2 yg anak aku ambik ni... Abis le aku, jangan dia mintak Canon 7D untuk hadiah PMR dia pas ni sudah!

5 comments:

berteromber said...

pergh...lama giler aku tak panjat genting...

snow world tu dari dulu pun x leh bawak masuk kamera...belasah pakai henpon la ambik curi2...

btw...semua game yg extreme kat atas tu aku dah try...tunggu genting pasang yg lagi extreme kot baru aku naik lagi...heheh..

SkiD said...

Berteromber...
Dulu mula2 boleh bawak kamera laa... Aku siap bawak masuk video cam lagi.... Pas tu agaknya diaorang nampak boleh buat duit lebih, tu yg tak kasi masuk kemera tu.. dia orang pulak yg ambik dan jual gambo kat kite...

deaf-angel said...

cantiknye tempat ni..
tambah lak great photography..

aku pun harap dapat pegi tempat ni satu hari nanti

¤(`×[¤_MyA_¤]×´)¤ said...

skid,

fulemek...g genting...mya pon ade gak g genting hari tuh on d 13th-15th..dtay kat FWH gak..hehe..dpt plak bilik ngadap bilik org gak..mmg dpt la nak skodeng pon kan...musim hujan so mmg miss tu all the time la..dulu g takyah pakai tebal2 pon..la ni..ambik..kalo boleh dgn selimut kale ceklat tu pon mya nak usung keluar..haha

Takilala said...

jeles aaa gua nengok lens tu..huhuhuhu..gua punya ultra pigi masuk wad..Genting..aku tak pernah sampai lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...