Wednesday, April 22, 2009

Marillion-Misplaced Childhood.


Minggu ni aku kurang bz sikit. Data2 surveyor dari field tak sampai lagi. So aku melangok je le. Boring2 aku layan mp3. So terlayan le lagu yg lama dah aku tak dengar. Lavender dari Marillion. Teringat aku dulu2. Masa album Misplaced Childhood ni kuar tahun 1985, payah tul le nak cari keset ni. Cetak rompak pun tak de. Yg aku dapat cuma kompilasi dalam keset Billbord 100. Marillion ni dari UK. Apa yg bestnya...aku pun tak tau. Yg aku tau aku dok minat dgn single dia Kayleigh dan Lavender. Pasal solo dia yg mendayu-dayu. Aku memang suka dgn lagu2 yg solo cam ni. Marillion ni tergolong dalam genre Progressive Rock. Tapi aku cuma layan album yg ni je. Yg lain2 tak berapa nak masuk le...Aku nak cerita pasal Marillion ni pun aku tak berapa tau sangat. Tau gitu2 je. so layan le dulu lagu ni... Kayleigh!!




Pas tu cuba layan lagu ni.... Lavender.


4 comments:

Abang Ben said...

baru2 ni je dapat beli CD jual murah. Surprisingly a good album!

Rantong said...

Salam ziarah. Sekadar pemberitahuan demi kesejahteraan hidup.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

SkiD said...

Abg Ben..
Tu le, sampai sekarang aku tak dapat CD ni lagi..hehehe. Ada MP3 download je.

PuteriSatu said...

cd apa ni...tak tahu aar...
cd ct nurhaliza tahu la...wekekek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...