Sunday, March 01, 2009

Iron Maiden Punya Pasal....


Lepas aku baca review sdr Ibrisam pasal konsert Iron Maiden kat New Zealand, peh!! aku pun ikut teruja...Tu yang gi selongkar gerobok CD aku. Cari punya cari, jumpa 5 keping je CD IM ni..tu pun yg double CD (Original album + bonus CD). CD ni keluar sekitar tahun 1995. edaran EMI. Aku beli kat Salem Power Station di Ampang Point. (ada lagi ke kedai tu?). Koleksi CD ni ada 10 semuanya, dari album pertama sampai ke Fear of the dark. Dikeluarkan sempena keluar album baru ketika tu, The X Factor. Tapi aku hanya ada 7 CD aje. Dan sayangnya dari 7 hanya tinggal 5 je yg masih tersimpan hingga ari ni. Yg 2 lagi tah hilang kat mana, aku pun tak ingat.CD yg hilang adalah Fear of the dark dan Killers.Yang masih ada:
The Number Of The Beast (1982)
Piece Of Mind (1983)
Powerslave (1984)
Somewhere In Time (1986)
Seventh Son Of a Seventh Son (1988)

3 comments:

deaf_angel said...

salam

very nice..
kat kedai dah takde dah release cam gini

berteromber said...

sayangnya masa keluar siri ni dulu x sempat kolek semua...dah jadi rare dah ni...

Ijau D. Koceng said...

simpan beb... simpan, yg ni mcm versi 1st @ 2nd pressing je, very rare... yg skrg ada jual semua jenis enhanced cd & remastered, tu pun bkn semua kedai ada jual

dlm sirkulasi blog2 kita ramai2 ni rata2nya semua minat iron maiden, up the irons!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...