Thursday, October 14, 2010

Kuda Hitam

Dah 2 minggu dah aku pakai moto baru ni. Mileage pun dah 500km lebih. Maka dengan ini dengan dengan rasminya aku perkenalkan moto baru aku, SYM VTS200. Pernah tengok tak moto ni? Kalau area KL dan belah utara seperti Penang ke..banyak le orang pakai moto ni.. Tempat2 lain agak kurang le. Sebenarnya moto ni dari spesis scooter. Dah berada di pasaran Malaysia lebih 3 tahun dah. Berasal dari Taiwan. Taiwan?? Boleh dipercayai ke jenama ni? Tu la, selalunya orang kite ni, pandang pada jenama. Kalau moto, selain dari Yamaha ke, Honda ke..susah le sikit. Pada aku yang penting kualiti. Kalau tak, takkan Modenas tukar brand adik VTS ni jadi Elegan.

Setelah memandu uji selama lebih kurang 2 minggu, keputusannya setakat ni memang bagus. Aku pun agak berani bawak laju kerana moto ni besar dan berat. Tak melayang macam kapcai. Cuma masaalah nak cilok celah kerata. Pasal body dia lebar dan besar, tak boleh le nak buat macam kapcai. Pada mulanya agak kekok jugak nak bawak moto ni. Lama2 dah ok le, tak dapat pakai superbike, pakai superscooter dah le..rasa macam bawak easyrider pun ada. Paling best tempat letak barangnya yang luas. Senang nak bawak barang. Helmat pun boleh simpan bawah tempat duduk. Tak payah nak usung sana sini. Aku siap pasang 'tong ikan' kat belakang. Lagi banyak boleh simpan barang.

Kepada yang berminat nak pakai scooter besar, aku memang rekomen moto ni. Kalau nak lagi best, angkat yang 250i..lagi power!! Harga pun power jugak... Akhir kata, kalau pegi tempat2 yang tak de moto ni, orang akan pandang... Biasala..SYM...Saya Yang Macho...hahahahaha!!

10 comments:

bundlesmart said...

bile leh test drive abg din..sy nak macho gak..hahaha

segitujuh said...

cun aaa bro!

berteromber said...

nak lagi macho...ko bawak turun jb...aku test drive...baru betul macho...heheh..

matakucing said...

fuh...segak bergaya abg kita sorang ni haha

deaf-angel said...

cantik beb..

SkiD said...

Bundle...
Ko nak macho jugak..eh kan ko dah 'Ego'..ok le tu...

segitujuh...
terima kasih kerana menjenguk...

Berteromber...
errr..ko ada lesen moto ke??

matakucing...
Tu la dia..nak berkonvoi le pulak lepas ni...

deaf-...
model yg kat Singapore lagi cun aku tengok...

Portdy said...

kuda hitam ke motor ksatria baja hitam?

Takilala said...

Apsal tak beli belalang tempur?? Baru bleh jd Azroy...hehehe

eddie dewanaga said...

...ini yg macam jetski tu ke??

seriously, gua blom perasan di area JB.

SYM Owner Group said...

Join our SYM Owner Community: http://www.facebook.com/groups/symowner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...